NØRRE VOSBORG

Nørre Vosborg har med sin beliggenhed på kanten mellem havet og landet haft en strategisk placering ved Store å's udmunding. Mange prominente gæster har gennem tiden besøgt herregården. H.C. Andersen boede her 14 dage i 1859 og Frederik den VII og grevinde Danner var på besøg i 1861. Se mere her.
 • Nørre Vosborg

  Caption Text

  Link
 • Nørre Vosborg

  Caption Text

  Link
 • Nørre Vosborg

  Caption Text

  Link
 • Nørre Vosborg

  Caption Text

  Link
 • Nørre Vosborg

  Caption Text

  Link
 • Nørre Vosborg

  Caption Text

  Link
 • Nørre Vosborg

  Caption Text

  Link
 • Nørre Vosborg

  Caption Text

  Link
 • Nørre Vosborg

  Caption Text

  Link
 • Nørre Vosborg

  Caption Text

  Link

I tre år fulgte Henrik Vinther Krogh og jeg istandsættelsen af den gamle herregård. En co-produktion mellem TV/MIDT-VEST og REALEA, hvor vi løbende afleverede features til visning kl. 19.30:

Den gode historie

At få herregårdens historie fortalt og valgt de gode historier fra til programmet var noget af en øvelse. For udover de faktuelle ting som jeg kunne læse mig til, hører der også så mange andre historier til herregården, som er mindst ligeså interessante at få med. Så da jeg gik igang med manus, vidste jeg at jeg skulle finde en metode til at skille fakta og fiktion så begge historier kunne blive fortalt. Det hjalp to gode fortællere mig med.
edge

En tidsrejse

Til sidst skulle en del af fortællingerne semi-dramatiseres. Det som der nu var muligt indenfor budgettet. På en række weekender fik vi samlet amatørskuespillere og professionelle spillere til optagelser. Intense dage, hvor herregården tog en tidsrejse tilbage i tiden.
Pludselig gik HC Andersen på volden. Hestevognen raslede henover brostenen og herremanden svingede sin pisk i aftenmørket mod tjenestedrengene. Facinerende at få lov til at se ord i sit manus omsættes til flotte scener.

Den faktuelle fortæller

Helle Henningsen
Helle Henningsen fra Ringkjøbing Museum blev min fortæller af det faktuelle og henover slutningen af restaureringsperioden fik vi optaget sekvenserne med hende. Hun sidder inde med masser af fakta efter i årevis at have været fordybet i dens historie.

Spøgelsesfortælleren

Brita Haugen
Brita Haugen blev min fiktions-fortæller. Hun er en fremragende fortæller der formår at fange folk - også selv om det foregår igennem en kameralinse.

Højt at flyve…

edge
Anders Agerbo kan noget særligt. Med faldskærm, motor på ryggen og en klemme i munden kan han lave de helt fantastiske luftbilleder.
Jeg havde under hele forløbet ønsket mig luftbilleder af dette flotte område. Men en helikopter med det rette udstyr er en omkostlig affære - og så dukkede Anders´ navn op. Han formåede at få billeder jeg kun havde drømt om, for han havde muligheden for at flyve meget lavere end en helikopter og det gav nye billedmuligheder.
Udfordringen var at finde en dag hvor vejret var i orden. Det kræver de helt rette vind og lysforhold - og vi måtte aflyse nogle gange hvor enten vejr og lys spillede et puds eller en faldskærm der var for fugtig. Men en tidlig sommermorgen lykkedes det.

En udfordring

Når du følger noget tæt i over tre år, så bliver det om noget en del af dig. Også selv om jeg ikke er i nærheden af at være en handy-man, så fangede denne herregårds historie mig. Der er sket så mange spændende ting indenfor disse murer, som var en fornøjelse at fortælle videre. For mig var udfordringen at forstå de håndværks-tekniske ting som foregik og så forklare dem videre - når nu man ikke er handyman.
@import((standarddok))
dBA MEDIA Sofievej 6 DK-7400 Herning - T: 9716 1606 M: 4019 1606