SUPERSYGEHUSET

- dokumentarserie om det nye sygehus i Gødstrup

 • Supersygehuset

  Her skal det nye supersygehus ligge

 • Supersygehuset

  Fødegangen tester indretning i Inovationsstalden

 • Supersygehuset

  Caption Text

 • Supersygehuset

  Arkitekterne tegner ihærdigt på det nye sygehus

 • Supersygehuset

  I denne gamle svinestald testes indretningen

Jeg er bedt om at følge byggeriet af det største byggeri i Midt- og Vestjylland som ender med at blive til det nye supersygehus.Det sker i samarbejde med TV/MIDT-VEST og med midler fra Region Midtjylland.

Med DNV-Gødstrup bliver der skabt et hospital, hvor fremtidens patient og patientforløb er i fokus. De bygningsmæssige rammer og dets funktionalitet skal sikre en høj faglig kvalitet, sikkerhed og effektivitet fra de sundhedsprofessionelles side.
Henning Vestergaard
På en bar mark i Gødstrup skal der over de næste syv år rejse sig et sygehus på 130.000 m2 og set i lyset af, at det ny supersygehus skal hjælpe patienter der bor fordelt udover 5000 km2 er det dermed det akuthospital i Danmark, der skal dække det største geografiske område. 
 
TV/MIDT-VEST følger tilblivelsen fra bar mark til supersygehus, og i de første tre afsnit kigger vi nærmere på hvordan borgere og medarbejdere er med til at sætte deres præg på sygehusets udseende. 
-Det svarer lidt til når familien skal bygge nyt hus, så er familien nødt til at holde et familieråd om, hvad er det egentligt for et hus vi vil have bygget, fortæller hospitals og projektdirektør Henning Vestergaard.
Werner Berner-Nielsen
Der er indrettet et eksperimentarium i en gammel grisestald, hvor man tænker tanker om alt lige fra skyllerum til operationsstuer. Vi følger arkitekternes arbejde med at omsætte disse ideer til streger på et byggeri der skal samle fem hospitaler til et nyt samlet sygehus.
-Udfordringen bliver at skabe et superfunktionelt hospital tilpasset stedets natur og indbygget alt vores arkitektoniske kunnen, slår Wilhelm Berner-Nielsen fra Arkitema fast. 
Inden det kan blive til virkelighed skal undergrunden testes, jord skal flyttes og et første spadestik skal tages.
Lars Kristensen
-Det er rigtigt interessant at være med på det absolut største anlægsbyggeri der kommer til at ske i Midtjylland i de næste rigtige mange år, slutter entreprenør Lars Kristensen. 
Disse begivenheder følger vi på nærmeste hold i de første afsnit af Supersygehuset som har premiere den 15. januar.
@import((standarddok))
dBA MEDIA Sofievej 6 DK-7400 Herning - T: 9716 1606 M: 4019 1606