FOLKETS KIRKE

Folkekirken består af knap 4,5 millioner medlemmer og over 100.000 ansatte, og i programserien Folkets Kirke går vi tæt på de folk der gør en forskel for kirken med nye tanker, visioner og frivilligt engagement.
Serien er bygget op om et gennemgående tema for hvert afsnit, hvor vi med et varierende hold af eksperter går i dybden og med reportagen gir det liv, græsrødder og nærvær.
I tre sæsoner har vi i 18 programmer kommet helt tæt på begejstring og passion i Folkekirken.

GENSE SÆSON 3

Stacks Image 36602

15 VALGET TIL DET INGEN VIL VÆRE

Flere menighedsråd mangler kandidater og enkelte har slet ingen som vil stille op.
Gennemsnitsalderen på 63 år i menighedsråder i vort område fortæller også at det er svært at få fat i den yngre generation.
Menighedsrådsvalget er om noget et valg ingen rigtig har lyst til at stille op til.
Stacks Image 36610

16 NÅR KIRKEN FLYTTER HJEMMEFRA

Det er blevet mere populært at finde kirken udenfor muren. Imellem præmiekøer på dyrskuerne, som aktiv Pokemon spiller eller som arrangør af den lokale byfest.
Stacks Image 36618

17 KIRKEN PÅ SKOLEBÆNKEN

Folkekirken er blevet mere synlig i folkeskolen - flere skoler efterspørger kirkens kompetence.
Vi møder en skole-kirke medarbejder der fortæller 3. klasse om lyden og musikken i Biblen, en præst der hjælper skilsmisseramte børn og en gymnasiepræst hvor der diskuteres tro og videnskab.
Stacks Image 36626

18 PÅ PILGRIMSVANDRING MED KIRKEN

Det er populært at få en mental vask mens du vandrer på Hærvejen. Så populært at du i Viborg Stift i sommers ansatte en medarbejder sammen med kommunen, og flere stifter har eller har haft pilgrimspræster ansat.
På Mors kalder de det en præst for åndeligt søgende, og hedder Benedicte Tønsberg, hvor blandt andet ansatte fra Nykøbing kommune skal snuse til hvad det vil sige at pilgrimsvandre.

GENSE SÆSON 2

Stacks Image 34376

08 JEG DØBER DIG…SENERE

Færre bliver barnedøb i folkekirken, fordi forældrene synes at børnene selv skal vælge hvad de vil tro på.
Stacks Image 34398

09 DEN TRENDY BEGRAVELSE

Vi ønsker i højere grad at begravelsen skal være være noget der viser hvem vi har været
Stacks Image 34420

10 NÅR KIRKEN BEVÆGER SIG

Dansen er på vej tilbage i kirken sammen med teater og gospel.
Stacks Image 34694

11 FOLKETS KIRKE SPECIAL: Når børn tager på festival

Hvad får 1500 børn til at strømme til Holstebro for at gå på jagt i nogle af kristendommens mysterier.
Stacks Image 34716

12 FRIT VALG FOR KONFIRMANDEN

Nu skal du ikke bare bestemme hvad tøj du skal have på og hvilke gaver du ønsker dig - men også om du ønsker at tro på Gud eller ej.
Stacks Image 34738

13 BRYLLUP I DET GRØNNE

Folkekirken har indledt en forsøgsordning hvor det nu er muligt at blive gift i det fri, men hvad gør kirken så for at de nygifte ikke ender i en ulykkelig skilsmisse-statestik
Stacks Image 34760

14 FAT I FREMTIDEN

Der har netop været afholdt en festival for alle nysgerrige kirke-sjæle hvor over 30.000 besøgte Himmelske Dage i København, hvor Folkets kirke også var med.
Her blev der blandt andet præsenteret en ny kirkesangbog, hvor en tidligere Ringkøbing-dreng har bidraget med nye salmer.
Mød ham i Folkets kirke.

GENSE SÆSON 1

Stacks Image 591

01 ROADMOVIE MED BISKOPPEN

Henrik Stubkjær er ny som biskop og kommer med et friskt pust ude fra den store verden som tidligere generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Han siger selv: ”Der skal være højt til loftet og plads til folk, der har en anden holdning end jeg selv. Bredden er god, fordi livet er stort, og jeg gør mig ingen tanker om, at præcis jeg har sandheden på alt. Jeg ville befinde mig dårligt i en kirke, som var meget snæver”. Vi vil igennem reportage og interview tegne et portræt af ham der afløste Karsten Nissen efter 18 år som biskop. Vi er med på en alsidig arbejdsdag fra dagen starter i hjemmet til fyraftenen rammer og får et indblik i hvad en biskops hverdag består af.
Stacks Image 10747

02 FOLKEKIRKEN PÅ KANTEN AF DANMARK

Først var det købmanden, så skolen og hvad hvis kirken pludselig også er truet på eksistensen i de små byer i udkanten af Danmark. Viborg Stift barsler med visioner om at kirken bliver en mere aktiv spiller, hvor drømmen kunne være at forældre kan få passet syge børn og chaufførlaug ikke bare henter folk der skal i kirke men også kører til købmanden efter varer. Så man aktivt kan få afvikling ændret til udvikling. Der holdes en konference 20. juni, hvor en række eksperter kommer og spiller ind. Desuden vil præster kunne søge studieorlov for at kunne forske og imødegå problemet. Vi besøger en kirke hvor de arbejder aktivt på at gøre noget og et sogn hvor de er udfordret.

IDEBANK TIL FOLKEKIRKEN

Vi har blandt andet været til stor konference i Roslev for at dække udfordringerne for kirkerne på landet. Du kan se en lille bid af det her - og så kan du glæde dig til et længere tema i efteråret.
Stacks Image 8868

03 LYDEN AF FOLKEKIRKEN

Et brusende orgel har på mange måder været en del af kirken DNA - men kirken er også udfordret på at skal nytænke musikken. Både at kunne finde nogen der kan spille på orglet og et krav om at kirken skal forny sig.

LOADING
Stacks Image 526

04 FOLKEKIRKEN 24/7

Vaner forandres og muligheder skabes eller forsvinder. Folkekirkens udfordring er at finde andre åbningstider end søndagens gudstjeneste. Og hvilke åbningstider skal så forfølges? Kirken har i højere grad sat sig på det marked som tilhørte missions- og forsamlingshuse. For der hvor interessen er vigende hos missionshuse, der sættes til salg, og forsamlingshuse der forfalder, har kirken bygget nye sognehuse. Hvad har strategien været der hvor det er sket, og hvor skal de nye sognehuse gøre en forskel i fremtiden? Vi ser hvor sognehusene fungerer og gør en forskel - og ser på initiativer hvor kirken møder folket på nye måder.
Stacks Image 799

05 FOLKEKIRKENS SUCCESER

Der hvor kirken har oplevet størst succes er hos babysalmesang minikonfirmander og spaghettigudstjenester. Er det benhård markedsføringsstrategi at man har forfulgt lige netop de målgrupper, og er succeserne pludselig truet af nye tendenser og reformer. At forældre ikke mener at børn skal døbes men de selv skal tage stilling og skolereformer der udfordrer konfirmationsforberedelserne. Vi ser på de succeser kirken har lige nu, hvor de er udfordret og hvilke succeser de skal forfølge.

LOADING
Stacks Image 31172

06 FOLKEKIRKENS SOCIALE NETVÆRK

Kirken skal jo gerne beskytte de svage og give plads til alle - men hvor aktiv en spiller er de egentlig når det kommer til socialt ansvar? Har de udliceret det hele eller spiller kirken en rolle?
Stacks Image 31675

07 NÅR JULEN RAMMER FOLKET

Nogen er får, andre travle folk, en er æsel, og så har vi jo Josef, Maria og de tre viisemænd. De er der allesammen når Midtjyllands Kristne Friskole i Herning gir sig i kast med at skabe et krybbespil sat i verden af to 2. klasser. Kom tæt på forberedelserne i denne julespecial af Folekts Kirke.
@import((standarddok))
dBA MEDIA Sofievej 6 DK-7400 Herning - T: 9716 1606 M: 4019 1606